Enkele stemmen uit Doha

11 maart 2010 - Door Cors van den Brink

Enkele deelnemers aan de WK indoor vertelden donderdag in Doha over hun verwachtingen voor het komende toernooi. Hier de citaten van Jessica Ennis, Terrence Trammell, Blanka Vlasic en Yelena Isinbayeva.

Jessica Ennis (GB – vijfkamp)
‘Vorig jaar was briljant voor mij. Helaas heb ik mijn trainingen en wedstrijden licht moeten aanpassen door de voetblessure die in februari ontstond. Maar ik voel me nu uitstekend in vorm. Ik weet dat ik met mijn p.r.’s boven de 5000 punten uit zou kunnen komen, maar die druk leg ik mezelf hier niet op.’

Terrence Trammell (VS – ranglijstaanvoerder 60m horden):
‘Technisch komt alles dit winterseizoen goed bij elkaar en ik voel me ook uitstekend in vorm. Ik vind het prachtig dat Liu Xiang weer terug is, want ik weet wat het betekent om er lang uit te zijn. Het moet een mooie finale kunnen worden als ik teen hem en Dayron Robles kan lopen.’

Blanka Vlasic (Kro – hoogspringen):
‘Ik heb hele goede herinneringen aan Doha en ik heb deze winter al 2,06 gesprongen en ben ranglijstaanvoerder. Dus leef ik heel ontspannen naar dit toernooi toe. Ik ben helemaal gezond en ik ga ervan genieten. Over wereldrecords praat ik niet, ook niet over dat indoorrecord van 2,08. Het komt als het komt – ik ga er geen doel van maken voor mezelf.’

Yelena Isinbayeva (Rus – polshoogspringen):
‘Het verlies bij de WK in Berlijn is nog altijd een grote motivatie voor me. Ik zal me blijven herinneren dat het fout kan gaan en dat blijven gebruiken tijdens mijn hele carrière. Erg druk maak ik me niet, ik ben nog steeds de beste – ook al sprong ik deze winter nog niet hoger dan 4,85. De anderen komen echter wel dichterbij en daar ben ik blij mee. Mijn doel is echter om hier het wereldrecord (indoor 5,00m) te verbeteren, want dat heb ik sinds 2004 elke winter wel een keer gedaan.’

Geef een reactie