Dafne Schippers sluit meerkamp bij WK toch uit

10 februari 2012 - Door Cors van den Brink

foto: Erik van Leeuwen

<<AANVULLING>> ‘Ik hou alle opties open´, aldus Dafne Schippers afgelopen vrijdag in Düsseldorf toen Atletiek Week haar vroeg naar haar plannen voor de komende weken. Maar de meerkamp bij de WK indoor behoort daar niet bij, zo laat ze nu via Twitter weten. De meerkampster stapte niet zo tevreden van de baan van de indoorarena in Düsseldorf. Ze werd er derde op de 60m in 7,28 en liep 7,26 in de series.

Schippers wil deze winter vooral heel hard lopen op de 60 meter en deed dat vorige week met een p.r. van 7,25 in Luxemburg. In Düsseldorf had het wat sneller moeten gaan, maar dat lukte niet. ‘Ik wil ook nog niet in vorm zijn, want dat moet ik pas bij de WK in Istanbul zijn’, zei ze. ‘In de series hield ik even in omdat de atlete naast me stopte. In de finale had ik een slechte start en ging ik werken. Dat moet je op zo’n korte afstand nooit doen’, zo analyseerde ze haar twee races.

 

foto: Erik van Leeuwen

Studie
Ze voegde eraan toe dat ze ook nog niet op haar best is omdat in de afgelopen weken alle tijd buiten de trainingen om naar het afronden van haar studie aan de pedagogische academie is gegaan. ‘Het was echt racen om alle verslagen op tijd klaar te hebben. Nu wacht er alleen nog een toets aardrijkskunde, maar die mag ik over een half jaar doen.’
Volgend weekend kan ze een 60 meter lopen in Birmingham. ‘Ze willen me er heel graag hebben, maar het is wel een beetje ver voor zo’n afstand’, vindt ze. Bovendien: ‘Ik ben meerkampster en ik sta ingeschreven voor de NK meerkamp in Apeldoorn.’
Opmerkelijk is dat Schippers alle opties open wil houden. Ze kiest waarschijnlijk voor de meerkamp in Apeldoorn, al weet ze nog niet of ze die ook afmaakt.

Ze wil in de komende week de lijnen uit gaan zetten, met coach Bart Bennema. ‘Veel zal afhangen van hoe mijn knie zich houdt als ik op een dag moet verspringen en hoogspringen.  Vooral het hoogspringen is belastend, omdat ik te diep inzak. Die gewoonte heb ik me lang geleden eigen gemaakt en we proberen de techniek te veranderen, maar dat kost tijd. Op den duur moet het hoogspringen minder belastend worden.’

Jamile Samuel finishte in haar serie als tweede in 7,36 achter de favoriete Olesya Povh (7,25). In de finale werd ze vijfde in 7,38. Povh won die in 7,13. Esther Akihary (7,44) en Janice Babel (7,53) haalden de finale niet.

Beelden van enkele races zijn te zien bij Leichtathletik.tv.