Beregende bokalen bij Ter Speckewedstrijd naar Sharona Bakker, Solomin Bockarie en Ronald Hertog

10 mei 2014 - Door Cors van den Brink

Sharona Bakker, Solomon Bockarie en Ronald Hertog liete zich zaterdag niet weerhouden door de regenflarden die de atletiekbaan van AV Spartaan teisterden. Ze wonnen gedrieën de Ter Specke Bokalen.

De bokaalwinnaars in Lisse.Bakker kwam in de hordenrace met een verbetering van haar p.r. naar 13,06 (bij +1,8) dichtbij de limiet voor de EK, die op 13,04 staat. Denzel Comenentia stootte de seniorenkogel naar 18,25 en Mathijs Damsteegt kwam tot 17,63. Beide junioren mogen daarmee naar de WJK in Eugene.

Paralympiër Ronald Hertog dankte de bokaal aan zijn prima prestatie bij het verspringen. De Rotterdam-atleet kwam tot 6,98, al kan dat door een rugwind van +2,5 niet als record de boeken in. Hij kwam er wel met op de derde plaats in de wedstrijd, die werd gewonnen door de Ghanees Robert Martley met 7,34 (+0,2).

De 26-jarige Bockarie was de snelste man op de 150m met 15,77 (+0,1). De atleet uit Sierra Leone was ook in het indoorseizoen al goed op dreef en kondigde toen aan uit te zijn op het Nederlands paspoort. De 26-jarige sprinter uit Sierra Leone liep afgelopen zomer in Kortrijk 10,59 en 21,32 op 100 en 200 meter, maar zag deelname aan de WK in Moskou de mist in ging, omdat hij niet op tijd zijn visum kreeg. ‘Ik stond er al op de deelnemerslijst’, zo vertelde de student Maatschappelijke Gezondheidszorg afgelopen winter aan Atletiek Week. Toen liep hij op de 60m 6,82. Bram Peters won de dubbele afstand in 33,51.

Maar er viel meer te genieten voor wie zich niet liet afschrikken door de plensbuien – en er waren nog opmerkelijk veel atletiekliefhebbers in Lisse. Tessa van Schagen boekte een dubbele overwinning op de 150m (17,36 bij +1,1) en 300m (38,21). Nadine Broersen en Dafne Schippers lieten zich – in de voorbereiding op de meerkamp in Götzis, zien op enkele onderdelen en dat deden ook Ingmar Vos en Eelco Sintnicolaas.

In het vervolg van deze reportage komt een aantal van hen aan het woord.

Verder lezen?

Het volledige artikel is te lezen als je je – eenmalig – aanmeldt als abonnee op de website van Atletiek Week.

Er zijn vier mogelijkheden.

Klik hiernaast op de optie van je keuze.

Je kunt afrekenen met iDEAL en krijgt dan meteen toegang tot de site. Als je zelf een bankoverschrijving wilt doen, duurt het iets langer.

Ben je abonnee op Atletiek Week Magazine? Dan heb je gratis toegang tot de hele site.

Kies voor een abonnement voor vier maanden en gebruik bij het afrekenen de coupon die je hebt ontvangen.

Waarom moet ik betalen voor Atletiek Week?

Ben je al abonnee op de website, log dan in bij “MIJN ACCOUNT”, boven aan de pagina.