Jelle Venema snel op 200 meter bij Schulting Games

29 mei 2014 - Door Wouter Schelvis

De elfde editie van de Harry Schulting Games (HSG) had te kampen met trieste weersomstandigheden. Op deze koude en druilerige Hemelvaartsdag werden dan ook nauwelijks records gebroken. Zeker niet op de sprintnummers, waar een koude tegenwind blies. De uitzondering op de regel werd Jelle Venema (20).

jelle venema

foto: Erik van Leeuwen

Met de missie om voor het eerst onder de 22 seconden te lopen kwam hij naar Vught en hij deed het gewoon. In het voorprogramma scherpte hij zijn 22,28 seconden aan tot een winnende 21,79 seconden. Later op de dag won hij ook via een sterk eindschot de 400 meter in 47,19 seconden. ‘Dat ga ik verder uitbouwen. Dit jaar mik ik op de 4×400 voor de EK en volgend jaar wil ik op beide afstanden lopen tijdens de EK onder 23 in Tallinn’, vertelde de sprinter, die van Suomi naar NEA Volharding ging.

Dagprijzen
De dagprijs voor de mannen leverde dit niet op. Die was voor de 63,70 meter die de thuis spelende Erik Cadee in zijn laatste discusworp liet optekenen. In deze wedstrijd greep Denzel Comenentia (AAC) met 53,27 meter de limiet voor de WJK in Eugene.

Femke Pluim

foto: Erik van Leeuwen

De hoofdprijs bij de vrouwen ging naar de inmiddels al huiswaarts gekeerde Rosina Hodde van Haag Atletiek. Zij liep met tegenwind de winnende 13,56 op de 100 horden.

Femke Pluim (AAV’36) won met een mooie sprong over 4,10 meter het polsstokspringen. ‘Ik was met de trein gekomen en daarna hier verdwaald’, vertelde de Goudse atlete. ‘Gelukkig was ik op tijd en kon ik een stok lenen in ruil voor een portie stroopwafels.’

Bij de mannen vlogen zowel Menno Vloon (Lycurgus) als Robbert-Jan Jansen (Prins Hendrik) over 5,35 meter. Cyril Verberne (Unitas) haakte na 5,25 meter af.

Bovenmodale verrichtingen waren er verder voor Corinne Nugter (NOP) met 50,32 meter discus, Djanne van Kooten (VAV) met 6,06 meter ver en Tamara Middelburg (RA) met 12,36 meter hinkstap.

Meer informatie, klik hier.