Arena Games: Sietske Noorman nadert Nederlands record hoogspringen

13 juli 2014 - Door Cors van den Brink

Sietske Noorman haalde zondag bij de Klaverblad Arena Games een hoogte van 1,86 en was dichtbij het Nederlands record van 1,90. Dat deed ze onder het toeziend oog van recordhoudster Nadine Broersen, de “eregast” van de wedstrijd. Denzel Comenentia verbeterde twee dagen voor het vertrek naar de WJK het Nederlands juniorenrecord kogelslingeren tot 74,06m.

De dagprijzen in Hilversum gingen naar Comenentia en Sharona Bakker. De parathleten ontbraken dit jaar: zij kwamen dit weekend elders in Europa in actie.

De hordenrace van de vrouwenBroersen koos voor twee onderdelen. De prestaties (13,61m met de kogel en 13,67 op de horden) brachten tevredenheid: het herstel van de zware zevenkamp in polen gaat goed. Tevreden was ook Sharona Bakker, al gold dat niet zozeer de tijd waarmee ze de hordensprint won: 13,07 (-1,0). ‘Ik weet dat er meer in zit, maar heb nog niet de ideale race.

Ignisious Gaisah leverde ooit zijn eerste aansprekende prestaties als verspringer in Nederland bij de Arena Games en doet nog altijd zijn best om bij deze wedstrijd aanwezig te zijn. Zondagmorgen moest hij daarvoor wel om kwart over zes het hotel in Glasgow verlaten om in Hilversum 7,64 te springen.

Lees hieronder de verhalen van de genoemde en andere atleten over hun prestaties in Hilversum.

Verder lezen?

Het volledige artikel is te lezen als je je – eenmalig – aanmeldt als abonnee op de website van Atletiek Week.

Er zijn vier mogelijkheden.

Klik hiernaast op de optie van je keuze.

Je kunt afrekenen met iDEAL en krijgt dan meteen toegang tot de site. Als je zelf een bankoverschrijving wilt doen, duurt het iets langer.

Ben je abonnee op Atletiek Week Magazine? Dan heb je gratis toegang tot de hele site.

Kies voor een abonnement voor vier maanden en gebruik bij het afrekenen de coupon die je hebt ontvangen.

Waarom moet ik betalen voor Atletiek Week?

Ben je al abonnee op de website, log dan in bij “MIJN ACCOUNT”, boven aan de pagina.