Hoogspringer Van Merode evenaart juniorenrecord

30 januari 2016 - Door Erik van Leeuwen

Voor veel atleten was de indoormeeting van PEC 1910 in Apeldoorn een nuttige generale voor de kampioenschapsmaand februari. Enkele atleten keken al met een schuin oog naar de limieten voor het WK indoor in Portland. Vooral de sprinters lieten zich gelden in Omnisport. Hoogspringer Sven van Merode evenaarde het Nederlands juniorenrecord en kwalificeerde zich al voor de wereldkampioenschappen. Ramsey Angela verbeterde op de 400 meter de beste prestatie allertijden voor een B-junior.

2016_samuelSamuel en Van Luijk snelsten
In de series van de 60 meter snelde Jamile Samuel naar 7.30. In haar kielzog scherpte Naomi Sedney haar persoonlijk record aan tot 7.35. Voor het WK Indoor is 7.20 gevraagd. De finale bracht geen vuurwerk meer. Sedney kwam tot 7.50, Samuel liet deze schieten. Bij de mannen bleef de WK-limiet van 6.60 nog buiten bereik, maar de spanning was er volop. Patrick van Luijk won de finale in 6.75, nipt voor Solomon Bockarie (6.77, in de series 6.76) en Giovanni Codrington die tweemaal 6.78 noteerde. Bij de meisjes A noteerden Tasa Jiya en Marijke Boogerd beide 7.57.

Zusjes De Witte heersen op 400 meter
De zusjes De Witte leverden beide een snelle 400 meter af in Apeldoorn. Laura dook met 53.87 voor het eerst indoor onder de 54 seconden. Lisanne kwam met 53.34 al aardig in de buurt van de WK limiet die op 52.95 is gesteld. Haar persoonlijk record staat op 52.61 en dateert van het vorige WK indoor in Polen. Madiea Ghafoor werd derde in 54.21. Bij de mannen was Bjorn Blauwhof de snelste. Hij legde de twee ronden af in 47.41. Voor Portland is 46.70 gevraagd en dat is net onder zijn persoonlijk record dat hij vorig jaar op het NK indoor liep. Tussen de A-junioren snelde de Rotterdamse B-junior Ramsey Angela naar een nieuwe beste prestatie allertijden. Zijn 49.18 was ruim  beter dan de 49.48 van Olaf van den Bergh in 2011.

Boekelman en Cronie stoten verst
Na 17.50 meter bij haar openingswedstrijd vorige week in Sittard ging Melissa Boekelman op zoek naar meer. Daarin slaagde ze vandaag in Apeldoorn niet. Ze liet 17.45 meter optekenen. Patrick Cronie kwam met de 7.25 kilo tot 19.04 meter.

2016_pluimPluim op recordjacht
Twee weken na de 4.50 meter in Gent probeerde Femke Pluim in Apeldoorn haar Nederlands record alweer scherper te stellen. Na 4.40 meter ging de lat naar 4.60 meter maar die hoogte zat er nu nog niet in. De hoogten die ze op training haalt, komen er in wedstrijden nog niet uit. Na drie opeenvolgende wedstrijden volgt een kort trainingsblok en daarna weer wedstrijden in Gent en uiteraard het Nederlands kampioenschap waarvoor de goedlachse atlete op de posters staat.

Sven van Merode springt record
Blikvanger bij de junioren was Sven van Merode. Het talent van Spado had moeite op 1.98 meter, maar eenmaal boven de twee meter ging hij helemaal los. Dat resulteerde in een sprong van 2.16 meter, een evenaring van het Nederlands record dat gedeeld wordt door Sven Ootjers en Douwe Amels. Bovendien voldeed hij hiermee aan de eis voor het wereldkampioenschap voor junioren komende zomer in Polen.

2016_petersLuuk Peters op ‘haar’ van record
Bijna kon het organiserende AV PEC 1910 een clubrecord en tevens Nederlands juniorenrecord op de 60 meter horden optekenen. B-junior Luuk Peters evenaarde met 7.88 de 2e tijd allertijden die hij nu deelt met Gregory Sedoc en Joris van Gool. Sybren Blok behoudt de beste prestatie allertijden die op 7.87 staat. Bij de A’s kwam Rik Taam met 8.00 de allertijdenlijst binnnen op een 10e plaats.

Alle uitslagen

Tekst: Erik van Leeuwen
Foto’s: Coen Schilderman (meer foto’s)