Categorieën
Vacatures

Sporters zijn geliefd op de arbeidsmarkt

Als er bij ons een vacature openstaat en er wordt gesolliciteerd door (top)sporters hebben deze eigenlijk altijd een streepje voor. Niet alleen zit er vaak veel energie in deze mensen, maar zijn er ook nog veel verschillende andere redenen om een sporter aan te nemen, aldus Remco Kuilman, directeur van Aviclaim.

Winnaarsmentaliteit

Sporters beschikken vaak over een winnaars mentaliteit, iets wat je wil hebben binnen je organisatie. Vele branches zijn competitief met veel concurrentie, ook de markt waar wij in bewegen. Het is heerlijk om mensen in dienst te hebben die voldoening halen uit het beter worden dan de concurrent. Dit zorgt vaak voor een extra motivatie. Wel is het belangrijk om ze erkenning te geven als het gelukt is, daarna kan je weer samen doorwerken aan het volgende doel.

Selfstarter

Van sporters welke goed zijn in een individuele sport kan je verwachten dat zij uit zichzelf taken ontplooien. Deze mensen worden gekenmerkt door het feit dat zij geen anderen nodig hebben om een prestatie neer te zetten. Een voorbeeld bij ons is onze Duitse country manager voor Aviclaim.de. Erik Preisigke, hij is een zeer goede hardloper en eigenlijk is hij altijd een stap voor op de rest.

Energie

Sporters stralen vaak veel energie uit. Dit komt de cultuur in het bedrijf ten goede. Als mensen moe, uitgeput op het werk zitten heeft dat zijn neerslag op het gehele personeelsbestand. Aan de andere kant geldt hetzelfde, als er een aantal zijn die veel energie uitstralen en veel gedaan krijgen dan kan je er op rekenen dat het rest van de personeel mee gaat in de flow. Energie is iets wat we heel belangrijk vinden binnen Aviclaim.

Mocht je willen solliciteren bij ons weet je nu in elk geval welke eigenschappen wij belangrijk vinden ;-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.