Categorieën
Uncategorized

3 tips voor het gebruiken van een aanhanger

Er zijn talloze situaties waarbij je een aanhanger nodig hebt. De ene persoon gebruikt het misschien voor het vervoeren van zijn of haar producten, en de ander heeft het nodig voor het verhuizen. Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je goederen wil vervoeren in een aanhanger. In deze blog bespreken we een aantal punten waar je rekening mee moet houden, voordat je gebruik maakt van een aanhanger. Zo weet je zeker dat je geen problemen krijgt wanneer je gebruik gaat maken van een aanhanger. Lees verder en wees goed voorbereid!

Dek je goederen af!

Het is verplicht om jouw losse goederen af te dekken met een aanhangernet. De kans is aanwezig dat je andere weggebruikers hindert wanneer je dit niet doet. Daarnaast zorg je ervoor dat jouw goederen intact blijven en geen schade oplopen. Er zijn verschillende aanhangernetten en zeilen die dienen voor verschillende soorten goederen. Zo kan je een aanhangernet gebruiken voor grote losse goederen. Dit zorgt ervoor dat grotere goederen, zoals meubels, op hun plek blijven. Bij het vervoeren van fijnere stoffen, kan je beter gebruik maken van een aanhangernet van gaas. Dit laat stoffen als zand en grind niet door. 

De juiste maat aanhangernet kiezen

Het is belangrijk dat je de juiste maat kiest bij het zoeken naar een aanhangernet. In principe mag een aanhangernet iets groter zijn dan jouw aanhanger, maar je hebt liever dat het precies past. Zo kan je netten kopen bij Nettenshop op basis van specifieke afmetingen. Zo weet je zeker dat het aanhangernet precies past!

Andere verplichten bij het gebruik van een aanhanger

Wil jij een nog grotere hoeveelheid goederen vervoeren? Zonder speciaal aanhangerrijbewijs kan je gebruik maken van een aanhanger tot 750 kilo. In dit maximale gewicht zit het laadvermogen inbegrepen. Wanneer je grotere massa’s wil vervoeren, moet je een speciaal aanhangerrijbewijs halen. Dit examen leg je af bij het CBR. De aanhanger die je gebruikt is verzekerd bij het trekkende voertuig. De aanhangers tot 750 kilo die je vervoert, hebben geen speciaal kenteken nodig. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.