Categorieën
Uncategorized

Dit is waarom jij op voetbal moet

Jongens die van jongs af aan al profvoetballer willen worden. Ook jou is het hoogstwaarschijnlijk niet ontgaan. Vrijwel iedere basisschoolklas beschikt over een mannelijke leerling die dagelijks stelt dat hij profvoetballer wilt worden. Meisjes komen vaak met antwoorden als ‘prinses’ of ‘model’ als hen wordt gevraagd wat zij willen worden. Waarom hoor je nauwelijks meiden die profvoetballer willen worden in de toekomst?

Voetbal wordt door veel meiden beschouwd als een jongenssport, maar niets is minder waar. Je leert verschillende technieken en skills, niet enkel gericht op de bal. Ook voor meiden kan deze sport enorm leerzaam en goed zijn. Hieronder delen wij enkele redenen:

Ontspanning
Sporten is enorm nuttig om het lichaam en jezelf te ontspannen. Hoogstwaarschijnlijk klinkt dit niet logisch: je spant je toch juist enorm in tijdens het sporten? Klopt. Des te fijner is de ontspanning na het de training of wedstrijd. Daarbij is de sport ook een ideale manier om het hoofd leeg te maken en alle stress, zorgen en problemen even te vergeten. Dit komt doordat voetbal ook als een uitlaatklep werkt. De continue inspanning van het rennen en het schieten van ballen zorgt voor de ontspanning na de wedstrijd.

Sociale skills
Bij voetbal zul je enkel de winst behalen door de bal in het voetbalgoal van de tegenstander te krijgen. Dit doel is enkel te behalen door samen te werken met jouw teamgenoten. Communiceren met en luisteren naar elkaar is enorm belangrijk om de winst te pakken. Enkel op die manier bereikt de bal de voetbaldoeltjes. Op deze manier leren de voetballers beter te communiceren en hun sociale skills te bevorderen. Dit gebeurt tijdens de wedstrijd, maar ook natuurlijk tijdens de trainingen en in de kleedkamer.

Conditie
Tijdens de training en wedstrijd zul jij nauwelijks stilstaan. Een sprintje trekken of een prachtig doelpunt maken is vrijwel onmogelijk zonder conditie. Hierom richten de trainers zich op een verbetering van de conditie van de voetballers. Bij voetbal zul jij dus een enorm goede conditie opbouwen door de tijd heen. Meestal duurt het wel een tijdje voordat een goede conditie is opgebouwd, maar geef dit tijd en het zal goed komen.

Zoals te lezen is zitten er veel voordelen aan voetbal vast. Naast het sportieve zorgt voetballen ook voor de nodige ontspanning in het dagelijkse leven. Daarnaast zit er ook een sociale kant aan doordat het een teamsport is. Ook zorgt voetballen voor een verbeterde conditie waar je in het dagelijkse leven ook profijt van hebt..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.